Најновије

Триван са амбасадорком Републике Португал Вести

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван и амбасадорка Републике Португала у Републици Србији Марија Виржинија Мендес Да Силва Пина закључили су у Београду да област заштите животне средине пружа широке могућности за развијање сарадње и јачање добрих односа две земље. 

Србија и Португал деле многе сличности, и зато размена искустава са овом земљом која је успешно прошла процес усвајања и развијања највиших стандарда у заштити животне средине представља драгоцену помоћ и подршку Србији у процесу евроинтеграција, рекао је министар. Проблеми су слични, због чега у оквиру сарадње можемо да размењујемо и најбоља решења, указао је, и додао да су могућности за јачање сарадње нарочито значајне у области управљања отпадним водама и чврстим отпадом, које су од кључне важности за стање животне средине у Србији. Добри политички односи две земље, како је нагласио, морају бити праћени и развијањем сарадње у области заштите животне средине. Заштита животне средине је основ за решавање питања која непосредно утичу на квалитет и здравље грађана као универзалне људске потребе, због чега истовремено представља област мира, сарадње и разумевања, рекао је.   

Саговорници су се сагласили да се приступи припремама за потписивање Меморандума о разумевању, који ће бити основа за развијање конкретних видова сарадње две земље у области заштите животне средине. 

Извор: Министарство заштите животне средине

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.