Trivan sa ambasadorkom Republike Portugal Vesti

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan i ambasadorka Republike Portugala u Republici Srbiji Marija Viržinija Mendes Da Silva Pina zaključili su u Beogradu da oblast zaštite životne sredine pruža široke mogućnosti za razvijanje saradnje i jačanje dobrih odnosa dve zemlje. 

Srbija i Portugal dele mnoge sličnosti, i zato razmena iskustava sa ovom zemljom koja je uspešno prošla proces usvajanja i razvijanja najviših standarda u zaštiti životne sredine predstavlja dragocenu pomoć i podršku Srbiji u procesu evrointegracija, rekao je ministar. Problemi su slični, zbog čega u okviru saradnje možemo da razmenjujemo i najbolja rešenja, ukazao je, i dodao da su mogućnosti za jačanje saradnje naročito značajne u oblasti upravljanja otpadnim vodama i čvrstim otpadom, koje su od ključne važnosti za stanje životne sredine u Srbiji. Dobri politički odnosi dve zemlje, kako je naglasio, moraju biti praćeni i razvijanjem saradnje u oblasti zaštite životne sredine. Zaštita životne sredine je osnov za rešavanje pitanja koja neposredno utiču na kvalitet i zdravlje građana kao univerzalne ljudske potrebe, zbog čega istovremeno predstavlja oblast mira, saradnje i razumevanja, rekao je.   

Sagovornici su se saglasili da se pristupi pripremama za potpisivanje Memoranduma o razumevanju, koji će biti osnova za razvijanje konkretnih vidova saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine. 

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.