Branko Ružić: Uskoro stručno usavršavanje zaposlenih na lokalu o pravima dece Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina de Dominićis (Regina De Dominicis) dodelili su  sertifikate predstavnicima 25 lokalnih samouprava, koji su pohađali obuku o pravima dece u jedinicama lokalne samouprave i upravljanja po meri deteta.

Ružić je istakao da je važno da ljudi koji rade u upravi budu osposobljeni da preduzmu akcije i reaguju na potrebe svih, a posebno osetljivih kategorija, kao što su deca.

„Zato mi je veoma drago da danas ovde vidim službenike iz 25 lokalnih samouprava koji su prošli obuku o Pravima deteta, koja je pripremljena i realizovana uz podršku UNICEF-a“, rekao je on.

„MDULS je obezbedio da oblast Prava deteta bude obuhvaćena akreditovanim programom kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS, što je veliki napredak u odnosu na prethodni period u kome ova oblast nije bila prepoznata u sistemu“, rekao je on.

On je objasnio da ovaj program priprema Vladin Savet za stručno usavršavanje   zaposlenih u JLS i MDULS i dodao da je ovom trenutku pripremljen nacrt programa, a da se njegovo usvajanje na sednici Saveta očekuje sledeće nedelje.

„Ovo znači da će zaposleni u svim JLS imati mogućnost i obavezu da u kontinuitetu unapređuju znanja i veštine u ovoj oblasti, kako bi ne samo zaštitili i prepoznali neko od prava deteta, već kako bi u razvojne politike ugrađivali mehanizme za njihovo ostvarenje“, rekao je ministar.

On je zahvalio UNICEF-u u Srbiji i direktorki  Ređini De Dominićis, koji su  podržali MDULS u svim aktivnostima koje smo realizovali u pripremi program obuke i njegovom sporovođenju.

Izvor: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.