Ivica Dačić: Oproštajni susret sa ambasadorom Republike Mjanmarske Unije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je  u oproštajnu posetu ambasadora Republike Mjanmarske Unije Mjoa Ajea uoči završetka njegovog mandata.

Šef srpske diplomatije preneo je izraze zahvalnosti ambasadoru Ajeu na njegovom aktivnom zalaganju za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.
Potvrdio je da Srbiju i Mjanmar tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava. U tom svetlu, ministar Dačić posebno je zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Mjanmara suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Ministar Dačić je izrazio uverenje da će dugogodišnji prijateljski odnosi Republike Srbije i Republike Mjanmarske Unije nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom na svim poljima.

Ambasador Mjanmara Mjo Aje zahvalio je ministru Dačiću na njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Mjanmara, pogotovo u svetlu njegove posete Mjanmaru u januaru 2019. godine. Još jednom je potvrdio čvrst stav Mjanmara po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova”, koji će i ubuduće ostati nepromenjen.
Na kraju sastanka, ministar Dačić je poželeo ambasadoru Ajeu sreću i uspeh u budućem radu.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.