Ивица Дачић разговарао са новоименованом амбасадорком Босне и Херцеговине Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету новоименовану амбасадорку Босне и Херцеговине у Републици Србији Аиду Смајић, и том приликом јој пожелео добродошлицу и успешан мандат у нашој земљи.

Саговорници су се, у осврту на укупне односе Србије и Босне и Херцеговине, сагласили да су билатерални односи јако добри и да има простора за њихово унапређење, пре свега кроз решавање отворених билатералних питања између две земље, око чега треба заузети конструктиван став. У интересу обе земље је наставак политичког дијалога, развој економске сарадње и инфраструктурно повезивање.

Амбасадорка Смајић захвалила је на добродошлици и изразила наду да ће се током њеног мандата билатерални односи, као и до сада, темељити на подршци Републике Србије стабилности Босне и Херцеговине и Дејтонском споразуму као њеном темељу.

Сусрет је протекао у пријатељској атмосфери и уз сагласност око тога да се ради о земљама које деле исту културу и да заједничку прошлост треба третирати као богатство потенцијала за даљу сарадњу.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.