Ivica Dačić razgovarao sa novoimenovanom ambasadorkom Bosne i Hercegovine Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aidu Smajić, i tom prilikom joj poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u našoj zemlji.

Sagovornici su se, u osvrtu na ukupne odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, saglasili da su bilateralni odnosi jako dobri i da ima prostora za njihovo unapređenje, pre svega kroz rešavanje otvorenih bilateralnih pitanja između dve zemlje, oko čega treba zauzeti konstruktivan stav. U interesu obe zemlje je nastavak političkog dijaloga, razvoj ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje.

Ambasadorka Smajić zahvalila je na dobrodošlici i izrazila nadu da će se tokom njenog mandata bilateralni odnosi, kao i do sada, temeljiti na podršci Republike Srbije stabilnosti Bosne i Hercegovine i Dejtonskom sporazumu kao njenom temelju.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi i uz saglasnost oko toga da se radi o zemljama koje dele istu kulturu i da zajedničku prošlost treba tretirati kao bogatstvo potencijala za dalju saradnju.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.