Nikola Nikodijević: Performansi nisu vid političke borbe Beograd

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević poručio je da performansi nisu vid političke borbe, reagujući na performans pripadnika Saveza za Srbiju koji su uoči početka sednice Skupštine grada, na ulazu u zgradu gradskog parlamenta, prosuli zemlju i od nje sa vodom napravili blato, aludirajući da tako izgleda Beograd zbog radova koje izvodi gradska vlast.

„Mislim da nisu vid političke borbe performansi, koji više nisu ni duhoviti, ni interesantni“, rekao je Nikodijević novinarima u holu gradskog parlamenta i ocenio da prosipanje zemlje i pravljenje blata ispred Skupštine grada prevazilazi granice dobrog ukusa.

„Ako je to trebalo da bude neka ironična predstava, sarkazam na to što je pukla cev u Ulici 27. marta, onda je to sramno ako je to jedina politika opozicije, da se raduju tuđoj nesreći“, rekao je Nikodijević i dodao da cevi pucaju jer su stare decenijama i zato što ih niko nije menjao.

Gradska vlast se tome ne raduje, istakao je Nikodijević, ali i primetio da, kako je rekao, postoje ljudi koji su najsrećniji kada se u Beogradu desi nešto loše.

„Mi našu politiku na tome nikada nećemo graditi i trudićemo se da građanima Beograda iz dana u dan ponudimo bolje, kvalitetnije uslove, efikasniji rad i da njihov život bude kvalitativno bolji“, dodao je Nikodijević.

Odbornici Saveza za Srbiju, na čelu sa predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, danas su pred početak sednice gradskog parlamenta na ulaz Skupštine grada prosuli više kanti i džakova zemlje, kako bi pokazali kako, prema njihovim rečima, Beograd izgleda „zahvaljujići radovima“ koje izvodi gradska vlast.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.