Најновије

Стефана Миладиновић именована за специјалног известиоца ПС ОЕБС за дигиталну агенду Посланичка група

Председник Парламернтарне скупштине Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), господин Георг Церетели именовао је Стефану Миладиновић, шефа делегације Народне Скупштине Републике Србије при Парламентарној скупштини ОЕБС-а за специјалног известиоца ПС ОЕБС-а за дигиталну агенду.

Стефана Миладиновић ће о теми дигитализације сарађивати са одборима за економска питања, науку, технологију и животну средину, а потом и поднети извештај председнику и Скупштини до годишњег заседања јула 2020. године.

„Процесом дигитализације су обухваћене све државе ОЕБС-а  и он битно мења све сфере живота. Овај процес треба искористити у циљу поспешивања прекограничне сарадње и изградње поверења међу државама чланицама, а посебна пажња се мора посветити њеној економској и еколошкој димензији. Процес дигитализације носи и бројне безбедносне изазове који такође захтевају адекватне одговоре.“, рекла је Стефана Миладиновић.

У оквиру мандата специјалног известиоца ПС ОЕБС-а за дигиталну агенду предвиђене су следеће активности: подизање свести унутар Парламентарне скупштине ОЕБС-а о предностима и безбедносним импликацијама процеса дигитализације, промовисње инклузивног дигиталног друштва, праћење развоја дигиталне трансформације и комуникација са релевантним актерима у региону ОЕБС-а.

фото: ОСЦЕ ПА

Категорије: Посланичка група