Најновије

Веиновић: Јединствен систем наплате комуналне услуге Београд

Градски одборници усвојили су на данашњој седници Скупштине града Oдлуку о изменама и допунама одлуке о начину плаћања комуналних услуга на територији града Београда.

Како је образложио подсекретар за комуналне и стамбене послове Предраг Веиновић ова одлука суштински има два дела. Први део се односи на усклађивање са Законом о комуналним делатностима, Законом о заштити животне средине, законом који уређује област становања, законом који уређује извршни поступак и поступак обезбеђивања потраживања из надлежности јавних извршитељa и са одлуком о управљању комуналним и неопасним отпадом.

– Извршена је допуна ове одлуке тако што се из оквира комуналне делатности, управљање комуналним отпадом, поред сакупљања и транспорта кроз систем обједињене наплате наплаћује и третман, као и одлагање. Омогућeено је и покретање спора, не само пред судом што је до сада био случај, већ и пред лицем коме је поверено јавно овлашћење. Рок за покретање поступка је са 15 дана сведен на осам, јер наше ЈКП „Инфостан технологије” обевештава редовно кориснике о постојању дуга на својим рачунима – појаснио је Веиновић.

Према његовим речима, други део одлуке садржи калкулацију трошкова, на основу чега је процењено да би у пословању комуналних предузећа из Барајева, Сопота, Лазаревца, Младеновца, Обреновца, Гроцке и Сурчина дошло до велике уштеде, смањење трошкова штампе, банкарских провизија и других трошкова ако би се ових седам општина укључило у систем обједињене наплате ЈКП „Инфостан технологије”.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.