Најновије

Социјалисти и Горанци подржали Српску листу Вести

Иста ситуација је и у СПС на Косову, а то смо се уверили на лицу места. Социјалисти су, наиме и ове године на листи Српска и здушно је подржавају.

Управо пред сам финиш кампање одржана је и редовна седница изборног штаба социјалиста у Грачаници, а којој је присуствовала делегација из Београда на челу са потпредседником ИО СПС Слободаном Милошевићем.

Поред Милошевића ту су били и чланови ГО СПС Ибро Ибрахимовић и Марко Стојановић.

Присутан је био и председник омладине социјалиста Угљеша Марковић

Слободан Милошевић рекао је да социјалисти дају одлучну подршку Српској листи, јер како је рекао само је она гарант да се чује српски глас у парламенту тзв Републике Косово.

– Подржавамо Српску листу, а дали смо и наша два кандидата Милана Јоксимовића и Божу Станојевића у које верујемо и за које знамо да ће се борити за Српску и за Србе у парламенту тзв Републике Косово, ако им народ да поверење – рекао је Милошевић.
Он је позвао социјалисте на мукотрпан рад у финишу кампање, како би помогли Српској листи да оствари што бољи резултат, а циљ је, кеко је рекао 10 мандата.

Ибро Ибрахимовић је у име Горанаца позвао окупљене да дају глас за Српску листу, јер је то сигуран начин да се чује и српски глас на Косову.

– Дошли смо да Вас подржимо у Васем настојању да истрајете у остваривању својих права у борби за опстанак на КиМ. Као неко ко је и сам припадник једног малог и поносног народа са Шаре, са српског Косова, позивам сународнике, моје Горанце али и остале националне мањине и етничке заједнице, да заједнички подржимо Српску листу, која треба да буде мост измедју њих и Републике Србије у изградњи и очувању свог идентитета, своје традиције и културе – рекао је Ибрахимовић.

Кандидати социјалиста Милан Јоксимовић и Божо Станојевић истакли су да ће учинити све како би, као социјалисти гурали Српску напред и борећи се заједно и сложно за интересе Срба на Косову.

Извор: Еспресо

Категорије: Вести