Најновије

Срби са Косова обишли место рођења Цара Лазара: Послата порука за Српску листу – Јединство је најпотребније Локал

Избори за парламент тзв Републике Косово одржаће се у недељу 6. октобра. Кампања је ушла у завршну фазу, а Српска листа испред себе поставила је јасан циљ – 10 мандата!
У склопу кампање имали смо прилику да заједно са кандидатима Српске листе, а из СПС и делегацијом социјалиста обиђемо Прилепац, родно место кнеза Лазара Хребељановића.
Социјалисти активно учествују у кампањи за изборе на Косову. Здушно подржавају Српску листу, на којој се налазе двојица кандидата Милан Јоксимовић и Божо Станојевић.
Баш њих двојица предводила су делегацију социјалиста и Срба са Косова на путу до Прилепца како би поставили спомен плочу на место где се родио један од највећих српских владара – кнез Лазар.
У делегацији су били и руководиоци из Београда, заменик председника ИО СПС Слободан Милошевић, чланови ИО Ибро Ибрахимовић и Марко Стојановић, као и први човек омладине социјалиста Угљеша Марковић.
Након постављања спомен плоче кнезу Лазару, државнички говор одржао је српски глумац и члан ГО СПС Марко Стојановић.
Он је истакао да је време да Срби покажу јединство и позвао све да гласају за Српску листу и да заокруже број 13 и број 15.

Извор: Еспресо

Категорије: Локал