Đorđe Milićević: SPS pozvala Srbe na KiM da glasaju za Srpsku listu Poslanička grupa

Poslanička grupa Socijalističke partije Srbije pozvala je Srbe koji žive na teritoriji Kosova i Metohije da u nedelju, 6. oktobra, izađu na izbore i podrže Srpsku listu, jer je glas za Srpsku listu – glas za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Šef poslaničke grupe SPS, Đorđe Milićević, u izjavi dostavljenoj medijima ističe da socijalisti veruju da Srbi na Kosovu i Metohiji dobro znaju i prepoznaju šta je njihov interes i nema potrebe da im pojedini opozicioni lideri o tome govore iz udobnih fotelja, ne kročivši nikada na tlo Kosmeta.

“Pojedine opozicione partije danas komentarišu izjave predsednika države Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji su pozvali srpski narod na Kosovu i Metohiji da u nedelju izađe na izbore i glasa za Srpsku listu, govoreći da je to ”strašno” i da to nisu smeli da čine”, kaže Milićević.

Ukazuje da ovde nije reč o strahu da se „ne bi kidale veze sa Srbijom“ kako ti opozicionari tvrde, već je, kaže, ovde reč o tome da su i predsednik Srbije, i Vlada, kao i ministar spoljnih poslova uvek bili i jesu uz svoj narod, naročito sada, kada se sa svih strana ugrožava interes Srbije i srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji.

Milićević ističe da je čitavoj javnosti dobro poznato da se i predsednik Republike, i Vlada, i ministar spoljnih poslova otvoreno, iskreno i svim političkim i diplomatskim sredstvima bore, posebno na međunarodnom planu, pred međinarodnim organizacijama, da sa mrtve tačke pomere pitanje Kosova i Metohije i prava Srba i srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

“I koga su to oni izdali ili izneverili”, pita Milićević.

Ističe da ti, kako kaže, nazovi lideri opozicionih stranaka nisu nikada, pa ni sada, prepoznavali nacionalni interes Srbije i srpskog naroda, jer su im lični interesi bili uvek ispred svega, nažalost i ispred nacionalnih interesa naše jedine države-Srbije i srpskog naroda.

“Nije nam jasan njihov interes da ni ovoga puta ne podrže srpski narod na Kosovu i Metohiji, naš narod koji je uprkos svemu što u poslednje dve decenije preživljava, ostao na svojim vekovnim ognjištima”, kaže Milićević.

On pita i ima li prečeg zadatka države od toga da naš narod zaštiti i ohrabri da ostane svoj na svome. “Ovoga puta tu podršku izražavamo pozivom Srbima na KiM da izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu”, poručio je Milićević.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.