Саопштење Омладине СПС-а поводом 5. октобра Вести

 

Социјалистичка омладина Србије је на 19. годишњицу од 5. октобра вратила украдену фотељу која припада Народној скупштини Републике Србије. Испред скупштине Србије сачекао их је потпредседник Скупштине и шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић, који је заједно са Социјалистичком омладином Србије на челу са њеним председником Угљешом Марковићем вратио фотељу запосленима, који су потврдили њену аутетничност на основу инвентарног броја.

Скупштинска фотеља се 19 година налазила у Чачку, где ју је пронашао председник градског одбора СПС Чачак, Немања Трнавац.

Том приликом окупљеним новинарима су се обратили Ђорђе Милићевић, који је рекао да је за СПС добро што се догодио 5. октобар, јер смо на тај начин модернизовали партију, очистили редове од оних којима је било стало само до фотеље, а остали су људи који су верни левичарским идејама.

Председник Социјалистичке омладине Србије, Угљеша Марковић је истакао да данас, 19 година касније иза нас стоје и деца родитеља који су 5. октобра били на другој страни. Ми смо једина партија која може да се поноси  својом доследношћу и похвали са три генерације у породици, који су чланови СПС-а. Тако да је за младе социјалисте бити део СПС-а питање кућног васпитања и односа према држави и њеним институцијама и зато смо данас овим симболичним гестом то и показали.

Немања Трнавац, председник ГО СПС Чачак је рекао да је енергија која је у народу постојала 5. октобра злоупотребљена од стране лидера тадашњег ДОС-а, којима су после тога само биле битне функције и фотеље.

 

Информативна служба ГО СПС