Saopštenje Omladine SPS-a povodom 5. oktobra Vesti

 

Socijalistička omladina Srbije je na 19. godišnjicu od 5. oktobra vratila ukradenu fotelju koja pripada Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ispred skupštine Srbije sačekao ih je potpredsednik Skupštine i šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević, koji je zajedno sa Socijalističkom omladinom Srbije na čelu sa njenim predsednikom Uglješom Markovićem vratio fotelju zaposlenima, koji su potvrdili njenu autetničnost na osnovu inventarnog broja.

Skupštinska fotelja se 19 godina nalazila u Čačku, gde ju je pronašao predsednik gradskog odbora SPS Čačak, Nemanja Trnavac.

Tom prilikom okupljenim novinarima su se obratili Đorđe Milićević, koji je rekao da je za SPS dobro što se dogodio 5. oktobar, jer smo na taj način modernizovali partiju, očistili redove od onih kojima je bilo stalo samo do fotelje, a ostali su ljudi koji su verni levičarskim idejama.

Predsednik Socijalističke omladine Srbije, Uglješa Marković je istakao da danas, 19 godina kasnije iza nas stoje i deca roditelja koji su 5. oktobra bili na drugoj strani. Mi smo jedina partija koja može da se ponosi  svojom doslednošću i pohvali sa tri generacije u porodici, koji su članovi SPS-a. Tako da je za mlade socijaliste biti deo SPS-a pitanje kućnog vaspitanja i odnosa prema državi i njenim institucijama i zato smo danas ovim simboličnim gestom to i pokazali.

Nemanja Trnavac, predsednik GO SPS Čačak je rekao da je energija koja je u narodu postojala 5. oktobra zloupotrebljena od strane lidera tadašnjeg DOS-a, kojima su posle toga samo bile bitne funkcije i fotelje.

 

Informativna služba GO SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.