Најновије

Учешће делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини ОЕБС на 7. састанку Групе за подршку путу свиле Посланичка група

Народне посланице и чланице сталне Делегације Народне супштине Републике Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС, Стефана Миладиновић и Душица Стојковић учествовали су на састанку Групе за подршку путу свиле, организован у оквиру Јесењег заседања ПС ОЕБС, које се одржава од 4. до 6. октобра у Маракешу, Краљевина Мароко. 

На састанку је разговарано о даљим активностима Групе, и одлучено да домаћин 5. међународне конференције Групе за подршку путу свиле буде у Србији, у септембру 2020. године. 

Стефана Миладиновић, потпредседница Групе за подршку путу свила, се захвалила колегама и истакла да се нада да ће Народна скупштина Републике Србије организацијом овог догађаја заначајно допринети бољем разумевању Иницијативе „Један појас, један пут“.„Верујем да Група за подршку путу свиле може да укаже на јасан правац и пружи допринос у циљу изналажења решења за постојеће економске проблеме у свету. Инфраструктура јесте полазна основа ове иницијативе, али њени економски, друштвени и еколошки аспекти се наравно не могу занемарити.“ Рекла је Стефана Миладиновић у свом излагању учесницима скупа.

Стефана Миладиновић је поменула и инфраструктурне пројекте реализаоване у Републици Србији у оквиру Иницијативе „Један појас, један пут“ и указала на значај који Република Србија придаје овој иницијативи.

Група за подршку путу свиле у оквиру ПС ОЕБС, основана у Минску 2017. године, има за циљ подршку даљем развоју заједничке економске сарадње, промовисање економских и трговинских веза, развој мултимодалних транспортних коридора, као и слободан проток људи, роба, услуга и капитала.

Категорије: Посланичка група