Učešće delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini OEBS na 7. sastanku Grupe za podršku putu svile Poslanička grupa

Narodne poslanice i članice stalne Delegacije Narodne supštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS, Stefana Miladinović i Dušica Stojković učestvovali su na sastanku Grupe za podršku putu svile, organizovan u okviru Jesenjeg zasedanja PS OEBS, koje se održava od 4. do 6. oktobra u Marakešu, Kraljevina Maroko. 

Na sastanku je razgovarano o daljim aktivnostima Grupe, i odlučeno da domaćin 5. međunarodne konferencije Grupe za podršku putu svile bude u Srbiji, u septembru 2020. godine. 

Stefana Miladinović, potpredsednica Grupe za podršku putu svila, se zahvalila kolegama i istakla da se nada da će Narodna skupština Republike Srbije organizacijom ovog događaja zanačajno doprineti boljem razumevanju Inicijative „Jedan pojas, jedan put“.„Verujem da Grupa za podršku putu svile može da ukaže na jasan pravac i pruži doprinos u cilju iznalaženja rešenja za postojeće ekonomske probleme u svetu. Infrastruktura jeste polazna osnova ove inicijative, ali njeni ekonomski, društveni i ekološki aspekti se naravno ne mogu zanemariti.“ Rekla je Stefana Miladinović u svom izlaganju učesnicima skupa.

Stefana Miladinović je pomenula i infrastrukturne projekte realizaovane u Republici Srbiji u okviru Inicijative „Jedan pojas, jedan put“ i ukazala na značaj koji Republika Srbija pridaje ovoj inicijativi.

Grupa za podršku putu svile u okviru PS OEBS, osnovana u Minsku 2017. godine, ima za cilj podršku daljem razvoju zajedničke ekonomske saradnje, promovisanje ekonomskih i trgovinskih veza, razvoj multimodalnih transportnih koridora, kao i slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala.

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.