Branko Ružić: Podrška projektima opština Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je danas sedište Srednjobanatskog okruga, Grad Zrenjanin, gde je održana redovna, 29. po redu, sednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

“Vojvodini nedostaje oko 210 inspektora i sad sa odlukom Vlade polako krećemo u popunjavanje tih mesta”, rekao je ministar Ružić ističući da to nije nikakav trošak države, već investicija u bolju kontrolu onoga šta jedemo, pijemo, gde nam deca uče i slično.

Napomenuo je načelnicima da je potrebna i podrška u povećanju razumevanja opština i gradova o potrebi izmena i usaglašavanja naziva naselja širom Srbije, što je važan posao u okviru izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji.

Ružić je razgovarao i sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem o aktivnostima ove lokalne samouprave. Kroz Fond za lokal Ministarstva podržano je uređivanje i proširenje pijačnog prostora sa 16.000.000 dinara.

Ministar je naglasio da je Fond i stvoren upravo kako bi se podržale opštine u rešavanju dugogodišnjih problema i olakšala svakodnevnica građanima. “Na taj način, opštine mogu više da usmeravaju kapacitete i sredstva u ubrzavanje i veći kvalitet usluga koje pružaju sugrađanima”, rekao je ministar Ružić.

Izvor: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.