Најновије

Александар Антић са мисијом Међународног монетарног фонда и Светском банком Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић састао се делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју током посете Србији предводи Јан КисМартејн( Jan KeesMartijn ), као и са представницима Светске банке, на челу са шефом канцеларије у Београду, Стивеном Ндегвом ( StephenNdegwa ).

Састанак је одржан у оквиру редовне посете мисије ММФ-а Београду, са темом актуелне ситуације у енергетском сектору Србије.

На састанку су размотрени пословање и реализација програма консолидације предузећа „Електропривреда Србије“ и „Србијагас“, као главних енергетских стубова наше земље. Обострано је оцењено да се кључни циљеви остварују уз потребу да се настави праћење свих најважнијих финансијских, производних и инвестиционих параметара.

Такође, једнаодтемасастанкабиласу и будућа решења запредузеће „ХИП – Петрохемија“ а.д.Панчево. МинистарАнтићнагласиоједајебудућносттекомпанијеодизузетногзначајаи оцениодајојјестратешкипартнерпотребанзбогинвестиција, какоби Петрохемијадугорочностабилнофункционисала.

Састанку су присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике Зоран Предић, помоћник министра Иван Јанковић, директор ЈП ЕПС Милорад Грчић, представници ЈП ЕПС, ЈП Србијагас, Министарства финансија и Народне банке Србије.

Извор и фото: МРЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.