Aleksandar Antić sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda i Svetskom bankom Vesti

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju tokom posete Srbiji predvodi Jan KisMartejn( Jan KeesMartijn ), kao i sa predstavnicima Svetske banke, na čelu sa šefom kancelarije u Beogradu, Stivenom Ndegvom ( StephenNdegwa ).

Sastanak je održan u okviru redovne posete misije MMF-a Beogradu, sa temom aktuelne situacije u energetskom sektoru Srbije.

Na sastanku su razmotreni poslovanje i realizacija programa konsolidacije preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Srbijagas“, kao glavnih energetskih stubova naše zemlje. Obostrano je ocenjeno da se ključni ciljevi ostvaruju uz potrebu da se nastavi praćenje svih najvažnijih finansijskih, proizvodnih i investicionih parametara.

Takođe, jednaodtemasastankabilasu i buduća rešenja zapreduzeće „HIP – Petrohemija“ a.d.Pančevo. MinistarAntićnaglasiojedajebudućnosttekompanijeodizuzetnogznačajai oceniodajojjestrateškipartnerpotrebanzboginvesticija, kakobi Petrohemijadugoročnostabilnofunkcionisala.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, pomoćnik ministra Ivan Janković, direktor JP EPS Milorad Grčić, predstavnici JP EPS, JP Srbijagas, Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Izvor i foto: MRE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.