Најновије

Александар Антић са мисијом Међународног монетарног фонда и Светском банком Вести

 

Министар рударства и енергетике Александар Антић састао се делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју током посете Србији предводи Јан Кис Мартејн ( Jan Kees Martijn ), као и са представницима Светске банке, на челу са шефом канцеларије у Београду, Стивеном Ндегвом ( Stephen Ndegwa ).

 

Састанак је одржан у оквиру редовне посете мисије ММФ-а Београду, са темом актуелне ситуације у енергетском сектору Србије.

 

На састанку су размотрени пословање и реализација програма консолидације предузећа „Електропривреда Србије“ и „Србијагас“, као главних енергетских стубова наше земље. Обострано је оцењено да се кључни циљеви остварују уз потребу да се настави праћење свих најважнијих финансијских, производних и инвестиционих параметара.

 

Такође, једна од тема састанка била су и будућа решења за предузеће „ХИП – Петрохемија“ а.д. Панчево. Министар Антић нагласио је да је будућност те компаније од изузетног значаја и оценио да јој је стратешки партнер потребан због инвестиција, како би Петрохемија дугорочно стабилно функционисала.

 

Састанку су присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике Зоран Предић, помоћник министра Иван Јанковић, директор ЈП ЕПС Милорад Грчић, представници ЈП ЕПС, ЈП Србијагас, Министарства финансија и Народне банке Србије.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.