Dačić: Povlačenje kandidature Kosova dokaz jačanja Srbije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je Priština povukla kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu jer je shvatila da “ne postoji ni jedan promil šansi” da postane članica ni te svetske policijske organizacije, ni drugih važnih međunarodnih organizacija.

U izjavi za javnost, on je istakao da je to “dokaz ojačane međunarodne pozicije Srbije i definitivan kraj iluzije da je Prištini sve dozvoljeno” i da “jednostrani akti Prištine više ne mogu da prođu dok je Srbija jaka”.

“Za tzv. Kosovo je bilo bolje da se nisu ni kandidovali jer bi glasanje pokazalo koliko su izgubili raniju podršku. To je rezultat naše državne politike, politike predsednika Aleksandra Vučića, Vlade i Ministarstva spoljnih poslova”, rekao je Dačić.

On je naveo i da je u proteklih sedam dana potvrde toga dobio u razgovorima s ministrima spoljnih poslova 81 zemlje.

“Iako je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu, želim da zahvalim svim zemljama koje poštuju teritorijalni integritet Srbije. Zahvaljujem kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova s kojima smo zajedno naporno radili na ostvarivanju ovog cilja”, zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug

foto: Sputnjik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.