Најновије

Гостовање Бранка Ружића у јутарњем програм ТВ Хепи: Министарство државне управе и локалне самоуправе није надлежно за регистрацију такси удружења Вести

Министарство државне управе и локалне самоуправе је поменуто да је надлежно за регистрацију такси удружења, али, надлежна је Агенција за привредне регистре, а не Министарство на чијем сам челу ја, изјавио је министар Бранко Ружић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.
– Вучић је јуче позвао организаторе такси протеста да мало „спусте лопту“. Што се тиче приче о мени и Александру Антићу, моје Министарство је на неки начин поменуто да је надлежно за регистрацију тих удружења. Али, ту је надлежна Агенција за привредне регистре. Управна инспекција може да врши надзор на сам процес регистрације само уколико постоји нека жалба, а у овом случају тога није било – објаснио је Ружић у јутарњем програму “Добро јутро Србијо”.
Ружић је истакао да је реалност очигледно другачија, али да не разуме да је блокада града начин да се постигну циљеви.
– Очигледно је да је реалност мало другачија, али не разумем да је блокада града начин да се постигну циљеви. Kакву слику ми шаљемо као држава? Имамо тренутно Интерпарламентарну унију. Мислим да је много ружна страна оних који организују таксисте да дају такве дисквалификације. Неко је мене конфронтирао са тим таксистима, добили су налог да причају да смо ми сувласници – каже министар Ружић.
– Јандекс је много добра ствар, ако смо у времену дигитализације, не видим разлога да и ово постоји. Проблем је очигледно што није нормирано, али је реалност да и тај Кар Го постоји. Сви имају право на рад. Очигледно је да је Закон прошао Владу, парламент, али очигледно да нису сви актери били укључени и да тај Закон треба иновирати. Они који организују треба да кажу истину, шта су разговарали и са ким су разговарали приликом доношења Закона – закључио је Ружић.

Извор и фото: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.