Gostovanje Branka Ružića u jutarnjem program TV Hepi: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nije nadležno za registraciju taksi udruženja Vesti

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je pomenuto da je nadležno za registraciju taksi udruženja, ali, nadležna je Agencija za privredne registre, a ne Ministarstvo na čijem sam čelu ja, izjavio je ministar Branko Ružić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.
– Vučić je juče pozvao organizatore taksi protesta da malo „spuste loptu“. Što se tiče priče o meni i Aleksandru Antiću, moje Ministarstvo je na neki način pomenuto da je nadležno za registraciju tih udruženja. Ali, tu je nadležna Agencija za privredne registre. Upravna inspekcija može da vrši nadzor na sam proces registracije samo ukoliko postoji neka žalba, a u ovom slučaju toga nije bilo – objasnio je Ružić u jutarnjem programu “Dobro jutro Srbijo”.
Ružić je istakao da je realnost očigledno drugačija, ali da ne razume da je blokada grada način da se postignu ciljevi.
– Očigledno je da je realnost malo drugačija, ali ne razumem da je blokada grada način da se postignu ciljevi. Kakvu sliku mi šaljemo kao država? Imamo trenutno Interparlamentarnu uniju. Mislim da je mnogo ružna strana onih koji organizuju taksiste da daju takve diskvalifikacije. Neko je mene konfrontirao sa tim taksistima, dobili su nalog da pričaju da smo mi suvlasnici – kaže ministar Ružić.
– Jandeks je mnogo dobra stvar, ako smo u vremenu digitalizacije, ne vidim razloga da i ovo postoji. Problem je očigledno što nije normirano, ali je realnost da i taj Kar Go postoji. Svi imaju pravo na rad. Očigledno je da je Zakon prošao Vladu, parlament, ali očigledno da nisu svi akteri bili uključeni i da taj Zakon treba inovirati. Oni koji organizuju treba da kažu istinu, šta su razgovarali i sa kim su razgovarali prilikom donošenja Zakona – zaključio je Ružić.

Izvor i foto: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.