Ivica Dačić: Napad na Vesića potvrda politike nasilja dela opozicije Vesti

Deo opozicije oko Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića isključivo nasiljem želi da ostvari svoje političke ciljeve i to je konačno potvrđeno napadom na Gorana Vesića i posetioce na promociji njegove knjige, izjavio je  Tanjugu prvi potpredsednk vlade i lider SPS-a Ivica Dačić

Ova grupacija, prema njegovim rečima, ne želi normalan, demokratski politički život, a umesto toga nudi linč i fizički obračun sa političkim protivnicima.

“Spaljivanje knjiga u centru Beograda i to nekoliko dana uoči 75. godišnjice oslobođenja od fašizma jednako je strašna poruka, kao i postavljanje vešala na Terazijama, ili upad u RTS i druge javne institucije širom Srbije”, kazao je Dačić.

Još strašnije je, ističe on, što ovakvo nasilje zdušno podržavaju ljudi koji sebe smatraju za civilizovane Evropljane, a na društvenim mrežama aplaudiraju linču rulje nad učesnicima jedne književne promocije i slave paljenje knjiga u centru Beograda.

“Svako ko ne želi da učestvuje u demokratskom političkom životu ima na to pravo, pa i da ne izađe na izbore, ali da u isto vreme ritualno pali knjige, nosi vešala i rastura promocije knjiga, to neće dopustiti ni Beograd ni Srbija”, rekao je Dačić.

On naglašava da ovde nije reč ni o kakvom bojkotu izbora, već samo o golom nasilju koje sprovodi mala i bezidejna, ali zato agresivna grupa ljudi, koja je odavno izgubila i politički i civilizacijski kompas i priziva najcrnje nasilje, koje su Evropa i svet odavno iskorenili.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.