Најновије

Ивица Дачић разговарао са регионалном директорком Популационог фонда УН-а Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се са регионалном директорком Уједињених нација Популационог фонда (UNFPA) за Источну Европу и Централну Азију, Аланом Армитаж која у име извршне директоре UNFPA и подсекртара Уједињених нација Наталије Канем, борави у Београду на 141. заседању скупштине Интерпарламентарне уније.

Министар Дачић се захвалио на подршци и изразио задовољство досадашњим ангажманом Канцеларије UNFPA у Србији, посебно у домену репродуктивног здравља и права, политика и програма усмерених ка младима, програма који промовишу родну равноправност и оснаживање жена, као и активностима усмереним на популациона питања и трендове. Изразио је спремност за даљу сарадњу, имајући у виду значај теме и циљева UNFPA.

Шеф српске дипломатије је честитао на јубилејима – 50 година од оснивања UNFPA и 25 година од одржавања прве Међународне конференције о становништву и развоју (ICPD). Искористио је прилику и да, новој директорки UNFPA за Србију, др Ајнабат Атајеви, која је такође била у делегацији, честита недавно ступање на дужност.

Регионална директорка UNFPA за Источну Европу и Централну Азију Алана Армитаж се захвалила на срдачном гостопримству и изразила велико задовољство за одличну организацију 141. заседања ИПУ, имајући у виду значај парламентарне дипломатије.

Изразила је спремност да као регионална директорка UNFPA настави да активно доприноси даљем интензивирању и продубљивању сарадње са Републиком Србијом. У том контексту, најавила је глобални Самит ICPD25+ – Nairobi Summit on ICPD25 који ће се у новембру одржати у Најробију, као и Регионалну конференцију о популационој динамици, људском капиталу и одрживом развоју у Југоисточној Европи која се следеће недеље одржава у Сарајеву.

Извор и фото: МСП

Категорије: Вести|Министри

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.