Ivica Dačić razgovarao sa regionalnom direktorkom Populacionog fonda UN-a Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa regionalnom direktorkom Ujedinjenih nacija Populacionog fonda (UNFPA) za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju, Alanom Armitaž koja u ime izvršne direktore UNFPA i podsekrtara Ujedinjenih nacija Natalije Kanem, boravi u Beogradu na 141. zasedanju skupštine Interparlamentarne unije.

Ministar Dačić se zahvalio na podršci i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Kancelarije UNFPA u Srbiji, posebno u domenu reproduktivnog zdravlja i prava, politika i programa usmerenih ka mladima, programa koji promovišu rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, kao i aktivnostima usmerenim na populaciona pitanja i trendove. Izrazio je spremnost za dalju saradnju, imajući u vidu značaj teme i ciljeva UNFPA.

Šef srpske diplomatije je čestitao na jubilejima – 50 godina od osnivanja UNFPA i 25 godina od održavanja prve Međunarodne konferencije o stanovništvu i razvoju (ICPD). Iskoristio je priliku i da, novoj direktorki UNFPA za Srbiju, dr Ajnabat Atajevi, koja je takođe bila u delegaciji, čestita nedavno stupanje na dužnost.

Regionalna direktorka UNFPA za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju Alana Armitaž se zahvalila na srdačnom gostoprimstvu i izrazila veliko zadovoljstvo za odličnu organizaciju 141. zasedanja IPU, imajući u vidu značaj parlamentarne diplomatije.

Izrazila je spremnost da kao regionalna direktorka UNFPA nastavi da aktivno doprinosi daljem intenziviranju i produbljivanju saradnje sa Republikom Srbijom. U tom kontekstu, najavila je globalni Samit ICPD25+ – Nairobi Summit on ICPD25 koji će se u novembru održati u Najrobiju, kao i Regionalnu konferenciju o populacionoj dinamici, ljudskom kapitalu i održivom razvoju u Jugoistočnoj Evropi koja se sledeće nedelje održava u Sarajevu.

Izvor i foto: MSP

Kategorije: Vesti|Ministri

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.