Одржана седница Покрајинског одбора Војводине Локал

„Ово је наш први радни састанак. Поделићемо задатке које треба да испунимо пре избора који се на свим нивоима очекују у марту следеће године. Наш нови састанак биће у другој половини новембра у Српском народном позоришту када ћемо обележити почетак рада Покрајинског одбора СПС и разговарати о реализацији задатака које данас договоримо. На том састанку придружиће нам се и председник СПС-а Ивица Дачић. Другови социјалисти, са данашњим даном почињемо изборну кампању!“ Овако је састанак са председницима и секретарима месних организација, председницима одбора СПС, одборницима у локалним скупштинама, републичким и покрајинским посланицима из Војводине почео председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић.

Хиљаду активиста Социјалистичке партије Србије који су присуствовали састанку у Конгресном центру „Мастер“ на Новосадском сајму, преузело је одговорност за испуњење договорених обавеза.

Састанку је присуствовао је и високи функционер СПС Ђорђе Чабаркапа.

Председник Бајатовић је истакао, после интонирања државне химне и химне левичара и социјалиста – Интернационале, да до половине новембра мрежа СПС мора бити потпуно спремна. То значи да активно раде сви месни одбори, да имамо поверенике за свако бирачко место, да имамо способне људе у бирачким одборима, да знамо ко су нам кандидати за одборнике у локалним скупштинама и да иза њих стоје људи који ће свој глас на изборима дати Социјалистичкој партији Србије, да раде савети социјалистичке омладине и форуми жена. Наш циљ је 12 до 15% гласова за СПС у Војводини.

„Наша партија је данас у доброј политичкој позицији, јер припада оном делу политичких снага које знају шта је политичка стабилност, шта национална политика и патриотска осећања и то смо показали за ових 29 година колико смо на политичкој сцени. Ови избори мора да обезбеде политичку стабилност, јер Србија не може да издржи још једну револуцију. Да бисмо остварили што бољи резултат на изборима ми треба да производимо политичке догађаје, политичке провокације, ако хоћете. Зато су задатке добили сви функционери. Посебно ћемо радити у градовима. Да већ једном поништимо онај податак из свих истраживања јавног мњења –  да не захватимо 30% нашег бирачког тела“, рекао је председник Бајатовић.

Присутни у Конгресном центру „Мастер“ имали су прилику и да виде мајицу осмишљену за акције омладине. Занимљиви су и провокативни слогани – на предњем делу црне мајице црвена петокрака и слоган „да не буде све тако црно“, а на леђима снажан медвед и слоган „Србија је Бог, црвени су закон!

Данашњи скуп председник ПО СПС у Војводини завршио је речима:„Дакле, другови социјалисти, да опет будемо црвени! До победе!“

 

 

Информативна служба ПО СПС у Војводини

Категорије: Локал