Održana sednica Pokrajinskog odbora Vojvodine Lokal

„Ovo je naš prvi radni sastanak. Podelićemo zadatke koje treba da ispunimo pre izbora koji se na svim nivoima očekuju u martu sledeće godine. Naš novi sastanak biće u drugoj polovini novembra u Srpskom narodnom pozorištu kada ćemo obeležiti početak rada Pokrajinskog odbora SPS i razgovarati o realizaciji zadataka koje danas dogovorimo. Na tom sastanku pridružiće nam se i predsednik SPS-a Ivica Dačić. Drugovi socijalisti, sa današnjim danom počinjemo izbornu kampanju!“ Ovako je sastanak sa predsednicima i sekretarima mesnih organizacija, predsednicima odbora SPS, odbornicima u lokalnim skupštinama, republičkim i pokrajinskim poslanicima iz Vojvodine počeo predsednik Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini Dušan Bajatović.

Hiljadu aktivista Socijalističke partije Srbije koji su prisustvovali sastanku u Kongresnom centru „Master“ na Novosadskom sajmu, preuzelo je odgovornost za ispunjenje dogovorenih obaveza.

Sastanku je prisustvovao je i visoki funkcioner SPS Đorđe Čabarkapa.

Predsednik Bajatović je istakao, posle intoniranja državne himne i himne levičara i socijalista – Internacionale, da do polovine novembra mreža SPS mora biti potpuno spremna. To znači da aktivno rade svi mesni odbori, da imamo poverenike za svako biračko mesto, da imamo sposobne ljude u biračkim odborima, da znamo ko su nam kandidati za odbornike u lokalnim skupštinama i da iza njih stoje ljudi koji će svoj glas na izborima dati Socijalističkoj partiji Srbije, da rade saveti socijalističke omladine i forumi žena. Naš cilj je 12 do 15% glasova za SPS u Vojvodini.

„Naša partija je danas u dobroj političkoj poziciji, jer pripada onom delu političkih snaga koje znaju šta je politička stabilnost, šta nacionalna politika i patriotska osećanja i to smo pokazali za ovih 29 godina koliko smo na političkoj sceni. Ovi izbori mora da obezbede političku stabilnost, jer Srbija ne može da izdrži još jednu revoluciju. Da bismo ostvarili što bolji rezultat na izborima mi treba da proizvodimo političke događaje, političke provokacije, ako hoćete. Zato su zadatke dobili svi funkcioneri. Posebno ćemo raditi u gradovima. Da već jednom poništimo onaj podatak iz svih istraživanja javnog mnjenja –  da ne zahvatimo 30% našeg biračkog tela“, rekao je predsednik Bajatović.

Prisutni u Kongresnom centru „Master“ imali su priliku i da vide majicu osmišljenu za akcije omladine. Zanimljivi su i provokativni slogani – na prednjem delu crne majice crvena petokraka i slogan „da ne bude sve tako crno“, a na leđima snažan medved i slogan „Srbija je Bog, crveni su zakon!

Današnji skup predsednik PO SPS u Vojvodini završio je rečima:„Dakle, drugovi socijalisti, da opet budemo crveni! Do pobede!“

 

 

Informativna služba PO SPS u Vojvodini

Kategorije: Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.