Најновије

Ђорђе Милићевић: Србија и Турска у овој години прослављају 140 година од успостављања дипломатских односа Посланичка група

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић и председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић са групом привредника из Републике Турске.

Ђорђе Милићевић је напоменуо да Србија и Турска у овој години прослављају 140 година од успостављања дипломатских односа, истакавши да две земље не веже само заједничка прошлост, већ и удружени планови и пројекти за будућност. Он је додао да је од изузетног стратешког значаја за будућност Србије и пројекат Турски ток.

„Процењује се да су турске инвестиције у Србији достигле 200 милиона евра, очекује се отварање још 5 компанија, а наше две земље интензивно раде и на инфраструктурном повезивању Балкана. Србија је регионални лидер у привлачењу страних инвестиција и резултат свега тога јесте политичка и економска стабилност наше државе, која је заснована на здравим темељима“, оценио је Милићевић.

Проф. др Жарко Обрадовић подсетио је на прошлонедељну посету српске делегације Великој народној скупштини Турске, током које је закључено да су билатерални и економски односи двеју земаља на високом нивоу, а политички дијалог редован и садржајан. Према његовим речима, Турска је инвестирала у бројне градове у Србији, док је наша земља омогућила квалификовану радну снагу, тако да је добит обострана.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.