Đorđe Milićević: Srbija i Turska u ovoj godini proslavljaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Poslanička grupa

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević i predsednik Odbora za spoljne poslove prof. dr Žarko Obradović sa grupom privrednika iz Republike Turske.

Đorđe Milićević je napomenuo da Srbija i Turska u ovoj godini proslavljaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, istakavši da dve zemlje ne veže samo zajednička prošlost, već i udruženi planovi i projekti za budućnost. On je dodao da je od izuzetnog strateškog značaja za budućnost Srbije i projekat Turski tok.

„Procenjuje se da su turske investicije u Srbiji dostigle 200 miliona evra, očekuje se otvaranje još 5 kompanija, a naše dve zemlje intenzivno rade i na infrastrukturnom povezivanju Balkana. Srbija je regionalni lider u privlačenju stranih investicija i rezultat svega toga jeste politička i ekonomska stabilnost naše države, koja je zasnovana na zdravim temeljima“, ocenio je Milićević.

Prof. dr Žarko Obradović podsetio je na prošlonedeljnu posetu srpske delegacije Velikoj narodnoj skupštini Turske, tokom koje je zaključeno da su bilateralni i ekonomski odnosi dveju zemalja na visokom nivou, a politički dijalog redovan i sadržajan. Prema njegovim rečima, Turska je investirala u brojne gradove u Srbiji, dok je naša zemlja omogućila kvalifikovanu radnu snagu, tako da je dobit obostrana.

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.