Saopštenje GrO Beograd Beograd

Socijalistička partija Srbije očekuje od nadležnih državnih organa i tužilaštva da brzo reaguju i ispitaju navode izrečene u javnosti o kriminalnom ponašanju i aktivnostima predsednika Gradske opštine Stari grad, Marka Bastaća. Ako se pokažu kao tačne, ove zastrašujuće optužbe i saznanja moraju dobiti pravosudni epilog i moraju biti kažnjeni po zakonu. 

Pravna država ne sme praviti izuzetke i mora biti dosledna u primeni zakona. Javno izrečene optužbe na račun Marka Bastaća, kao jednog od lidera Saveza za Srbiju, o sistemskoj korupciji, kriminalu i mafijaškim metodama njegovog rada, veoma su uznemirili javnost.

Izjave svedoka o kriminalnom ponašanju i zlostavljanju ljudi, samo nekoliko dana nakon pokušaja linča Gorana Vesića i spaljivanja njegove knjige, nedvosmisleno pokazuju model i obrazac ponašanja lidera Saveza za Srbiju, koji nema veze sa demokratijom, slobodom izbora i poštovanjem ljudskih prava. 

Nasilje koje tzv opozicija sve češće primenjuje u javnom govoru, prevazilazi sve granice i manifestuje potpuno odsustvo samokontrole. Takvi ljudi zaista ne zaslužuju ničije poverenje, a ponajmanje priliku da upravljaju javnim resursima.

 

Informativna služba GrO Beograd SPS

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.