Ivica Dačić: Nema razloga da SAD uvedu sankcije Srbiji Vesti

Srbija ne krši sankcije koje je Amerika uvela na uvoz ruskog oružja i zato ne bi trebalo da ima problema, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za „Politiku“.

Najavljući dolazak u Beograd Tomasa Zarzeckog, direktora u Stejt departmentu zaduženog za primenu sankcija Rusiji i onima koji krše te sankcije, Dačić podseća da je ovaj američki zvaničnik tim povodom već bio u šezdesetak zemalja.

„On će imati razgovore u Ministarstvu spoljnih poslova kao i ministarstvima odbrane i finansija. Želi da se upozna sa situacijom“, kaze Dačić.

Kako list podseća, Vašington je doneo zakon o suprotstavljanju američkim protivnicima kroz sankcije kojim su one uvedene ne samo Rusiji, već i Iranu i Severnoj Koreji.

Zakonom je predviđeno i da sankcije mogu da se uvedu svima koji s ovim državama realizuju „značajnu transakciju u vojnom ili obaveštajnom sektoru“.

Ivica Dačić je iskoristio priliku da prokomentariše i nedavne događaje na beogradskoj opštini Stari grad.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da su funkcioneri te stranke Nevenka Grabež i Aleksandar Todorović, na njegov zahtev, podneli neopozive ostavke na mesta u gradskoj opstini Stari Grad.

„SPS ne može da učestvuje u vlasti koja primenjuje nasilje, legalizuje korupciju i rušilački nastupa protiv interesa građana Beograda“, rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.

Članovi Gradskog odbora SPS Beograda, Nevenka Grabež i Aleksandar Todorović, podneli su neopozive ostavke na funkcije koje su obavljali u lokalnoj samoupravi Gradske opštine Stari grad.

Grabež je bila zamenica predsednika Gradske opštine Stari grad, a Todorović član Veća Gradske opštine Stari grad na čijem je čelu Marko Bastać.

„Niko od nas, niti i jedan član SPS, nije učestvovao u političkim aktivnostima aktuelnog rukovodstva Gradske opštine Stari grad niti u bilo kakvim dešavanjima organizacije „1 od 5 miliona“, ističe se u izjavi za javnost Grabež i Todorovića.

 

Izvor: Tanjug

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.