Ivica Dačić demantuje navode Marinike Tepić Vesti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da pogibija ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice i dvoje službenika ambasade, Slađane Stanković i Jovice Stepića, nemaju nikakve veze sa trgovinom oružja.

Ivica Dačić je ocenio da su navodi da je pogibija državljana Srbije u Libiji povezana sa trgovinom oružjem neistine usmerene protiv interesa i ugleda Srbije.

“Po ko zna koji put želim da demantujem neistine koje svakodnevno lansiraju predstavnici opozicije, u ovom slučaju Marinika Tepić. Ambasador Potežica je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tunisu, a dvoje naših službenika su nastradala prilikom američkog bombardovanja terorističko-kriminalnog kampa u kojem su držali otete diplomate u Libiji”, naveo je Dačić u izjavi dostaljenoj Tanjugu.

Njihova smrt nema nikakve veze ni sa trgovinom oružjem niti sa bilo čim drugim, naglasio je Dačić.

Naveo je da Srbija nikad nije bila upozorena ni od jednog međunarodnog tela koje se bavi kontrolom trgovine oružjem za zemlje koje se nalaze na crnoj listi.

“Reč je o još jednoj laži koja je usmerena ne samo protiv predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, već i protiv interesa i ugleda Srbije”, istakao je Dačić.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.