Odnosi Srbije i Gruzije intenzivirani u poslednje dve godine Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je primio u oproštajnu posetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Gruzije Joseba Nanobašvilija, koji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Republiku Srbiju iz Atine.

U razgovoru je konstatovano da su bilateralni odnosi dve zemlje intenzivirani u poslednje dve godine, uključujući susrete na visokom i najvišem nivou. Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog otvaranja Diplomatske kancelarije Gruzije u Beogradu, kao i započinjanja procedure otvaranja Počasnog konzulata Srbije u Tbilisiju. Ministar Dačić je naglasio da Republika Srbija izražava zahvalnost za principijelnu podršku Gruzije očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Istaknuto je da postoji interes i prostor za unapređenje ekonomske saradnje i proširenje ugovorno-pravne baze između dve zemlje.

Šef srpske diplomatije se zahvalio ambasadoru Gruzije na veoma zapaženom doprinosu i izrazio uverenje da će inicijative i aktivnosti koje su započete tokom njegovog mandata doprineti daljem razvoju sveukupne saradnje dve prijateljske države.

Izvor i foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.