Најновије

Бранко Ружић: Драгоцено искуство Грузије у реформи јавне управе Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић захвалио је данас  амбасадору Грузије у Србији Јосебу Нанобашвилију на успешној сарадњи за време трајања његовог дипломатског мандата.

„Током вашег мандата Србија и Грузија потписале и почеле са активностима на реализацији Меморандума о сарадњи у области реформе јавне управе. Искуство Ваше земље нам је било драгоцено у развоју концепта јединственог управног места у Србији”, рекао је министар и захвалио амбасадору на његовом досадашњем ангажовању.

Ружић је подсетио и да је у посети Србији у септембру ове године боравила и министарка правде Грузије, која је присуствовала и отварању првог јединственог управног места у Лазаревцу.

“Грузија један од лидера у пружању модерних и ефикасних услуга грађанима“, истакао је Ружић и изразио задовољство досадашњом сарадњом са грузијским министарством.

Додао је да Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља да подржава отварање јединственог управног места у градовима и општинама у Србији и да је ове године за то опредељено 45 милиона динара.

Ружић је рекао и да су остварени импозантни резултати у билатералној сарадњи Србије и Грузије, политичким и економским односима две земље, као и у реформи јавне управе.

Министар Ружић је истакао и да је Србија захвална Грузији на јасном ставу и на томе што није признала једнострано проглашену независност Косова.

 

Извор: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.