Branko Ružić: Dragoceno iskustvo Gruzije u reformi javne uprave Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić zahvalio je danas  ambasadoru Gruzije u Srbiji Josebu Nanobašviliju na uspešnoj saradnji za vreme trajanja njegovog diplomatskog mandata.

„Tokom vašeg mandata Srbija i Gruzija potpisale i počele sa aktivnostima na realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti reforme javne uprave. Iskustvo Vaše zemlje nam je bilo dragoceno u razvoju koncepta jedinstvenog upravnog mesta u Srbiji”, rekao je ministar i zahvalio ambasadoru na njegovom dosadašnjem angažovanju.

Ružić je podsetio i da je u poseti Srbiji u septembru ove godine boravila i ministarka pravde Gruzije, koja je prisustvovala i otvaranju prvog jedinstvenog upravnog mesta u Lazarevcu.

“Gruzija jedan od lidera u pružanju modernih i efikasnih usluga građanima“, istakao je Ružić i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa gruzijskim ministarstvom.

Dodao je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastavlja da podržava otvaranje jedinstvenog upravnog mesta u gradovima i opštinama u Srbiji i da je ove godine za to opredeljeno 45 miliona dinara.

Ružić je rekao i da su ostvareni impozantni rezultati u bilateralnoj saradnji Srbije i Gruzije, političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i u reformi javne uprave.

Ministar Ružić je istakao i da je Srbija zahvalna Gruziji na jasnom stavu i na tome što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

 

Izvor: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.