Најновије

Ивица Дачић: Хистерија о Вучићу у Загребу последица антисрпске атмосфере Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивице Дачића каже да хистерија, која у Хрватској влада поводом могућег учешћа председника Србије и СНС-а Александра Вучића на скупу ЕПП-а у Загребу, није последица предизборне кампање у Хрватској, како наивно мисле неки у свету, па и у Србији.

“То је последица опште антисрпске атмосфере, која се у Хрватској систематски ствара негирањем геноцида у Другом светском рату, рехабилитацијом усташтва, лажима о наводној великосрпској агресији, иако су у питању Срби који су вековима ту живели. Тиме се легитимизује стара прича о Србима као реметилачком фактору, који треба елиминисати”, рекао је Дачић.

Дачић је у изјави за јавност указао да хистерија у Хрватској није проблем Вучића и Србије, већ је то, како је рекао, проблем Хрватске, земље која за који месец преузима председавање Европском унијом.

Упитао је како ће Хрватска председавати Европском унијом када није у стању да организује ни скуп ЕПП-а без проблема, како ће организовати скуп ЕУ са Западним Балканом, и друге регионалне скупове?

“Зашто је то тако, требало би да се замисле. Србија хоће и мисли да треба да гледамо напред у будућност, и да нам трагедије из прошлости буду поуке, а не примери за следеће нараштаје”, рекао је Дачић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.