Ivica Dačić i Dendijas: Jake istorijske veze i prijateljstvo pretvoriti u jako savezništvo Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikolaosom Dendijasom koji boravi u jednodnevnoj poseti našoj zemlji.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, ministri su ocenili da jake istorijske veze i veliko prijateljstvo dve države treba pretvoriti u jako savezništvo. Takođe, ministri su podvukli da je prioritet dve države dodatno razvijanje ekonomske saradnje.

Šef srpske diplomatije je istakao da je njihov zadatak da razvijaju odnose dve države koji su već na odličnom nivou.

Ministar Dačić je zahvalio Grčkoj na podršci po pitanju Kosova i Metohije i rekao da Grčka može od Srbije da očekuje podršku za pitanje Kipra.

Takođe, dvojica ministara danas su razgovarali i o mogućnosti za osnivanje trilaterale Srbija-Grčka-Kipar.

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikolaos Dendijas naveo je da će se u Atini u decembru održati Visoki savet u što će biti prilika da se uđe u novu eru bilateralnih odnosa i saradnje, koja će se pored političkog razvijati i na mnogim drugim nivoima i oblastima.

“Grci i Srbi su uvek stajali rame uz rame i u dobrim i u lošim vremenima i danas Grčka najviše podržava srpsku evropsku perspektivu”, rekao je Dendijas i čestitao Srbiji na “impresivnim ekonomskim reformama”.

Grčki ministar je dodao da je evropski put Srbije važan faktor mira i stabilnosti u regionu, a da će stav te mediteranske zemlje po pitanju Kosova ostati nepromenjen.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.