Најновије

Ивица Дачић примио студенте Америчког центра у Бриселу Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић се обратио студентима Америчког центра у Бриселу, који су предвођени професором Џеромом Шериданом, данас посетили Министарство спољних послова Републике Србије.

Шеф српске дипломатије представио је студентима спољнополитичке приоритете Србије с акцентом на очување суверенитета и територијалног интегритета земље са Косовом и Метохијом као саставним делом, пуноправно чланство у ЕУ, очување регионалног мира и стабилности, добросуседске односе, војну неутралност, као и развој билатералне сарадње са свим државама света. Министар спољних послова је указао на дугогодишње билатералне односе између Србије и Сједињених Америчких Држава, као и на богату сарадњу двеју земаља у области привреде. Током излагања министар Дачић је поменуо и бројну српску дијаспору, њен значај, допринос и улогу у развоју америчког друштва.

Након обраћања министра, америчким студентима предавања су одржали вршиоци дужности помоћника министра спољних послова за безбедносну политику и Европску унију, амбасадори Бранимир Филиповић и Дејан Ралевић.

Амбасадор Филиповић је говорио о спољнополитичким приоритетима Србије са становишта безбедносне политике на билатералном и на мултилатералном плану, док је чланство Србије у ЕУ као један од главних спољнополитичких циљева Републике Србије, представио амбасадор Ралевић.

Истог дана, студенти Америчког центра у Бриселу посетили су и Канцеларију за Косово и Метохију, где им је предавање о актуелној ситуацији у јужној српској Покрајини одржао Душан Козарев, заменик директора Канцеларије.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.