Најновије

Милићевић: СПС спремна да се разговара о свему што може да побољша изборне услове Посланичка група

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић изјавио је да ће Србија имати редовне изборе у складу са Уставом и законом и да ће добити, као што и сада има, народну владу која ће имати огромно поверење и подршку грађана.

Милићевић је рекао новинарима, испред Скупштине Србије, да СПС и остале странке владајуће коалиције показују спремност да разговарају о свему што може да побољша изборне услове у Србији.

Ми смо за демократски договор и демократско решење и зато смо данас ту и свих протеклих месеци смо били ту, рекао је Милићевић.

Он је рекао и да су закључци Владе Србије квалитативан помак и искорак када је реч о унапређењу изборних услова.

Влада је предложила конкретне измене и допуне закона који ће бити усвојене у парламенту, испоштовани ће бити рокови и само неко ко није добронамеран може рећи да ћемо имати лошије изборне услове од оних 2008. и 2012. године, рекао је Милићевић.

Он је рекао да власт нема никакав проблем да разговара о равномерној заступљености у медијима, али да то буду тематске расправе да се виде конкретни програми, идеје и људи током изборне кампање.

Он је, међутим, истакао да један део опозиције жели да се бави уређивачком политиком медија.

Милићевић је позвао опозицију да пусте медије да раде посао и да се понашају озбиљно и одговорно.

Упитан о изјавама представника опозиције, који учествују у међупартијском дијалогу, да су незадовољни и да владајућа коалиција није спремна на уступке, да је оно што нуде мало, Милићевић је одговорио да не зна шта су уступци и шта је мало, а шта много.

Он је рекао да није чуо ниједан предлог представника опозиције.

Извор: РТВ

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.