Milićević: SPS spremna da se razgovara o svemu što može da poboljša izborne uslove Poslanička grupa

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je da će Srbija imati redovne izbore u skladu sa Ustavom i zakonom i da će dobiti, kao što i sada ima, narodnu vladu koja će imati ogromno poverenje i podršku građana.

Milićević je rekao novinarima, ispred Skupštine Srbije, da SPS i ostale stranke vladajuće koalicije pokazuju spremnost da razgovaraju o svemu što može da poboljša izborne uslove u Srbiji.

Mi smo za demokratski dogovor i demokratsko rešenje i zato smo danas tu i svih proteklih meseci smo bili tu, rekao je Milićević.

On je rekao i da su zaključci Vlade Srbije kvalitativan pomak i iskorak kada je reč o unapređenju izbornih uslova.

Vlada je predložila konkretne izmene i dopune zakona koji će biti usvojene u parlamentu, ispoštovani će biti rokovi i samo neko ko nije dobronameran može reći da ćemo imati lošije izborne uslove od onih 2008. i 2012. godine, rekao je Milićević.

On je rekao da vlast nema nikakav problem da razgovara o ravnomernoj zastupljenosti u medijima, ali da to budu tematske rasprave da se vide konkretni programi, ideje i ljudi tokom izborne kampanje.

On je, međutim, istakao da jedan deo opozicije želi da se bavi uređivačkom politikom medija.

Milićević je pozvao opoziciju da puste medije da rade posao i da se ponašaju ozbiljno i odgovorno.

Upitan o izjavama predstavnika opozicije, koji učestvuju u međupartijskom dijalogu, da su nezadovoljni i da vladajuća koalicija nije spremna na ustupke, da je ono što nude malo, Milićević je odgovorio da ne zna šta su ustupci i šta je malo, a šta mnogo.

On je rekao da nije čuo nijedan predlog predstavnika opozicije.

Izvor: RTV

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.