Најновије

Никодијевић: Примарна здравствена заштита доступна свим грађанима Београда Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић обишао је заједно са чланом Градског већа Слободаном Шолевићем и в.д директорa Дома здравља „Др Сима Милошевић” др Ненадом Бјелицом, недавно обновљену Здравствену станицу „Умка”.

На овој здравственој станици замењен је комплетан кровни покривач, обављени су и други инвестициони радови, уведене службе физијатра и обновљена служба педијатрије у обе смене.

Никола Никодијевић је подсетио да је ова здравствена станица само један од примера како се унапређује примарна здравствена заштита на територији града.

– Наша политика је јасна: примарна здравствена заштита мора бити ефикасна и доступна свим грађанима Београда. Београђане не делимо на људе прве и друге категорије, већ сви, где год живели, било у центру или на периферији, морају имати исте услове здравствене заштите. Ми смо ову здравствену станицу обишли пре неколико месеци, када смо се уверили у тадашње лоше стање крова, што је знатно утицало на рад здравствених радника. У међувремену, кров је обновљен и данас 8.200 људи, колико их има картон у овој институцији, може да оствари своје потребе за квалитетном здравственом заштитом. Уведена је и опрема за нову службу физијатрије, која није постојала последњих десет година, а врло брзо овде ће бити и два педијатра, који ће радити у обе смене. Тако смо постигли да већина пацијената може све своје потребе да задовољи овде, уместо да иду у друге објекте овог дома здравља, који су понекад веома далеко за оне који су у стању здравствене потребе – истакао је Никодијевић.

Он је нагласио да грађане не треба да занима у чијој су надлежности објекти здравствене заштите, већ је важно да у њих заједнички улажу општина, град и република, како би се корисницима омогућила што квалитетнија здравствена заштита.

– Следеће године радићемо још четири здравствене станице, у Обренову, Борчи, Младеновцу и Гроцкој, а настављамо и да адаптирамо постојеће здравствене станице и домове здравља. У Сремчици смо тако обновили здравствену станицу, ускоро почиње обнова и у Железнику, а за Дом здравља „Др Сима Милошевић” град је ове године уложио укупно 22,5 милиона динара. Наставићемо да улажемо и даље, а драго ми је да суграђане из Умке можемо да обрадујемо и новим санитетским возилом, које је веома значајно за тако велику и географски разруђену општину, нарочито у зимским месецима када треба доћи до слабије покретних пацијената. Ниво здравствене заштите у Београду је све бољи и наравно да посла има још, али много је боље него што је то било пре пет година, о чему нам сведоче и грађани са којима на ту тему често разговарамо – казао је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.