Најновије

Дачић примио новог амбасадора Казахстана Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у куртоазну посету новоименованог амбасадора Републике Казахстан у Републици Србији Габита Сиздикбекова, који је 24. октобра ове године предао акредитивна писма председнику Републике Александру Вучићу.

Амбасадор Габит Сиздикбеков је први амбасадор Казахстана у Србији са седиштем у Београду, имајући у виду да је у јулу ове године председник Казахстана Касим Жомарт Токајев донео указ којим се дипломатско представништво Републике Казахстан у Србији диже на ниво амбасаде.

Министар је уз добродошлицу пожелео успешан мандат новом амбасадору Казахстана, посебно изразивши задовољство због отварања Амбасаде Републике Казахстан у Београду. Билатералне односе наше две земље је оценио као изузетно добре и указао да постоји значајан простор за њихово даље унапређење, посебно у економској сфери.

Амбасадор Сиздикбеков изразио је захвалност због топлог пријема и нагласио да ће током свог мандата радити у циљу даљег продубљивања билатералних веза између две земље у свим сферама, укључујући и оне у којима досадашња сарадња није била на одговарајућем нивоу.

Договорен је даљи наставак успешне сарадње у циљу додатног унапређења свеукупне билатералне сарадње, реализовање посета на високом и највишем нивоу у наредном периоду, као и наставак размене мишљења о питањима од значаја у регионалним и мултилатералним оквирима.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.