Dačić primio novog ambasadora Kazahstana Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Kazahstan u Republici Srbiji Gabita Sizdikbekova, koji je 24. oktobra ove godine predao akreditivna pisma predsedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Ambasador Gabit Sizdikbekov je prvi ambasador Kazahstana u Srbiji sa sedištem u Beogradu, imajući u vidu da je u julu ove godine predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev doneo ukaz kojim se diplomatsko predstavništvo Republike Kazahstan u Srbiji diže na nivo ambasade.

Ministar je uz dobrodošlicu poželeo uspešan mandat novom ambasadoru Kazahstana, posebno izrazivši zadovoljstvo zbog otvaranja Ambasade Republike Kazahstan u Beogradu. Bilateralne odnose naše dve zemlje je ocenio kao izuzetno dobre i ukazao da postoji značajan prostor za njihovo dalje unapređenje, posebno u ekonomskoj sferi.

Ambasador Sizdikbekov izrazio je zahvalnost zbog toplog prijema i naglasio da će tokom svog mandata raditi u cilju daljeg produbljivanja bilateralnih veza između dve zemlje u svim sferama, uključujući i one u kojima dosadašnja saradnja nije bila na odgovarajućem nivou.

Dogovoren je dalji nastavak uspešne saradnje u cilju dodatnog unapređenja sveukupne bilateralne saradnje, realizovanje poseta na visokom i najvišem nivou u narednom periodu, kao i nastavak razmene mišljenja o pitanjima od značaja u regionalnim i multilateralnim okvirima.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.