Најновије

Ивица Дачић одржао предавање полазницима Школе националне одбране Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић одржао је данас на Војној академији у Београду предавање полазницима Генералштабног и Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране, на тему „Улога дипломатије у заштити националне безбедности Републике Србије”.

У свом обраћању, министар Дачић је говорио о улози дипломатије у остваривању и заштити националних интереса, истакавши важност тзв. „меке моћи” у савременим глобалним кретањима на међународној политичкој сцени. Министар Дачић упознао је полазнике Школе са приоритетима спољне политике Србије и активностима које српска дипломатија свакодневно спроводи у њиховој реализацији. У том контексту, министар Дачић је нагласио да је питање одбране територијалног интегритета кључни спољнополитички приоритет Републике Србије, а питање Косова и Метохије наш највећи политичко-безбедносни изазов.

Министар Дачић је указао и на значај процеса европских интеграција и унапређења сарадње и добросуседских односа у циљу регионалне безбедности и стабилности.

Министар Дачић је на крају свог излагања изразио захвалност на позиву да одржи предавање на Војној академији, указавши да је овај скуп још једна потврда веома успешне сарадње Министарстава спољних послова са Министарством одбране и Војском Србије, која се реализује у духу заједништва и солидарности на бројним задацима спровођења државне политике.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.