Ivica Dačić održao predavanje polaznicima Škole nacionalne odbrane Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić održao je danas na Vojnoj akademiji u Beogradu predavanje polaznicima Generalštabnog i Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, na temu „Uloga diplomatije u zaštiti nacionalne bezbednosti Republike Srbije”.

U svom obraćanju, ministar Dačić je govorio o ulozi diplomatije u ostvarivanju i zaštiti nacionalnih interesa, istakavši važnost tzv. „meke moći” u savremenim globalnim kretanjima na međunarodnoj političkoj sceni. Ministar Dačić upoznao je polaznike Škole sa prioritetima spoljne politike Srbije i aktivnostima koje srpska diplomatija svakodnevno sprovodi u njihovoj realizaciji. U tom kontekstu, ministar Dačić je naglasio da je pitanje odbrane teritorijalnog integriteta ključni spoljnopolitički prioritet Republike Srbije, a pitanje Kosova i Metohije naš najveći političko-bezbednosni izazov.

Ministar Dačić je ukazao i na značaj procesa evropskih integracija i unapređenja saradnje i dobrosusedskih odnosa u cilju regionalne bezbednosti i stabilnosti.

Ministar Dačić je na kraju svog izlaganja izrazio zahvalnost na pozivu da održi predavanje na Vojnoj akademiji, ukazavši da je ovaj skup još jedna potvrda veoma uspešne saradnje Ministarstava spoljnih poslova sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije, koja se realizuje u duhu zajedništva i solidarnosti na brojnim zadacima sprovođenja državne politike.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.