Đorđe Milićević: Upadom u skupštinu se ne dolazi na vlast Vesti

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da se do vlasti ne dolazi tako što se upada u zgradu Skupštine Srbije, Predsedništva ili blokadom javnog servisa i ocenio da manjak ideja i nedostatak političke moći dovodi do najprimitivnijeg ponašanja.

Milićević je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je jedan deo opozicije po ko zna koji put jasno stavio do znanja šta je njihov konačan cilj, a to je da upadom u institucije i uz gaženje demokratskih postulata dođu na vlast.

On je ocenio da je vrlo “interesantna” konstatacija lidera Dveri Boška Obradovića da su oni u subotu “kucali” na vrata skupštine s obzirom da se može čuti šta je sve izgovarano tokom tog “kucanja”.

Milićević je ocenio da Obradović i oni koji su bili sa njim nisu imali nijedan razlog da nasrnu na skupštinsko obezbeđenje.

“Da su nas (deo opozicije) pozvali i saopštili da konačno žele da se vrate u poslaničke klupe da obavljaju svoj posao i da čujemo šta je njihov program mi bismo se odazvali i vodili dijalog, jer je to jedini put da dođemo do demokratskih rešenja”, rekao je visoki funkcioner SPS.

Kako je dodao, delu opozicije i dalje ne pada na pamet da se vrate u skupštinske klupe i da se na demokratski način bore za interese građana.

“Snaga sile nikada nije mogla da nadjačaa snagu argumenata. Rušilački porivi jednog dela opozicije neće imati epilog kakav oni žele i očekuju”, ocenio je Milićević i dodao da je reč o gubitničkim potezima.

Istakao je da takvo ponašanje nije politika već nasilje.

”Budite opozicija, bojkotujte parlament, ali činite to u skladu sa Poslovnikom o radu. Kritikujte vlast, ali nemojte biti opozicija svojoj državi i građanima”, poručio je Milićević.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.