Ђорђе Милићевић: Власт испуњава договорено Вести

 

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић и шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић сагласили су се током расправе да је владајућа коалиција испунила готово све препоруке Европског парламента и различитих организација које су им предочене.

Милићевић је оценио да је део опозиције процес дијалога схватио као шалу и прилику да заварава јавност, јер је, како каже, бојкот од почетка био њихова намера и једина опција.

“Изигравали су жртве покушавајући да међу грађанима пронађу оне који се тако осећају. Ово није Србија који су некада могли да преваре. Призивали су европарламенарце, а данас са њима не разговарају у скупштини него у хотелским лобијима”, рекао је Милићевић.

Он је додао да је било логично да део опозиције прихвати позив председнице Скупштине Србије Маје Гојковић и да о изборним условима разговарају још у марту.

“Све сугестије које смо добили кроз извештај Европске комисије су уважене”, приметио је Милићевић и додао да се испостављањем захтева дела опозиције обесмишљава парламент, те да је то нарушавање достојанства парламента.

Милићевић је поручио да је власт спремна да разговара о свему што може да унапреди изборне услове, али када се каже 42 захтева или бојкот, не може да се говори о путу ка консензусу, јер је реч о ултиматуму.

“Ако имате поверење грађана чему онда бојкот”, упитао је Милићевић.

Извор: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.