Đorđe Milićević: Vlast ispunjava dogovoreno Vesti

 

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić i šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević saglasili su se tokom rasprave da je vladajuća koalicija ispunila gotovo sve preporuke Evropskog parlamenta i različitih organizacija koje su im predočene.

Milićević je ocenio da je deo opozicije proces dijaloga shvatio kao šalu i priliku da zavarava javnost, jer je, kako kaže, bojkot od početka bio njihova namera i jedina opcija.

“Izigravali su žrtve pokušavajući da među građanima pronađu one koji se tako osećaju. Ovo nije Srbija koji su nekada mogli da prevare. Prizivali su evroparlamenarce, a danas sa njima ne razgovaraju u skupštini nego u hotelskim lobijima”, rekao je Milićević.

On je dodao da je bilo logično da deo opozicije prihvati poziv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i da o izbornim uslovima razgovaraju još u martu.

“Sve sugestije koje smo dobili kroz izveštaj Evropske komisije su uvažene”, primetio je Milićević i dodao da se ispostavljanjem zahteva dela opozicije obesmišljava parlament, te da je to narušavanje dostojanstva parlamenta.

Milićević je poručio da je vlast spremna da razgovara o svemu što može da unapredi izborne uslove, ali kada se kaže 42 zahteva ili bojkot, ne može da se govori o putu ka konsenzusu, jer je reč o ultimatumu.

“Ako imate poverenje građana čemu onda bojkot”, upitao je Milićević.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.