Ивица Дачић: Билатерални односи Србије и Катара крећу се узлазном путањом, потребно дати подстрек унапрђењу економске сарадње Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, који учествује на Доха форуму у Катару, имао је одвојене билатералне састанке са премијером Државе Катар Абулахом бин Насером бин Калифом Ал Танијем и потпредседником Савета министара и министром иностраних послова Државе Катар, шеиком Мохамедом бин Абдулрахманом Ал Танијијем.

У оба разговора истакнуто је да су билатерални односи Србије и Катара добри и да се крећу узлазном путањом, као и да се ове године навршава тридесет година од успостављања дипломатских односа две државе што је и обележено на симболичан начин.

Саговорници су се сложили да је потребно уложити додатне напоре како би се дао подстрек унапређењу сарадње на економском плану где постоје велики неискоришћени потенцијали.

Током разговора размењена су мишљења и о најважнијим регионалним и светским питањима уз велики степен разумевања за изазове у савременим међународним односима са којима се велики број држава суочава.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић упутио је позиве својим саговорницима да посете Србију.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.